Четири прокупачка села данима без воде

У прокупачким селима Тулару, Плочнику, Бацу и Калудри, 450 домаћинстава је месец дана без воде. Због дуга од 350 хиљада динара, Електродистибуција је искључила струју пумпној станици. Док мештани тврде да редовно плаћају рачуне, у Одбору, који газдује овим системом, кажу да су потраживања за испоручену воду приближна дуговању и позивају локалну самоуправу да им помогне.

Мештани све теже подносе несташицу воде. Кажу да због вишемесечне суше, више немају одакле да је допремају и да је њима, али и животињама које гаје, угрожен опстанак у овим селима.

"Замислите ви, двадесет пет дана немате воду, одакле ја да је донесем и како", каже Драгојла Весовић из Плочника, а Станимир Стевановић из истог села додаје: "Остарело се, да доносим, немам где да захватим, а да би живео као нормалан грађанин, треба да могу да употребим купатило."

Огорчени су, кажу, зато што су славине суве и у оним домаћинствима, која редовно измирују своје обавезе.

"Ја платим све што потрошим, нема динар један да фали, ако је дуг толки, онда нису плаћали", сматра Стојанка Ракић из Плочника.

У Месној заједници у Бацу, у чијем се атару налази бунар из кога се водом снабдевају мештани, истичу да је струја прекинута без икакве најаве, због чега су поднели тужбу против ЕПС-а. Не споре дуговања за струју, која су настала због слабије наплате.

"Од скора смо прешли на комерцијално снабдевање са струјом. Пре је било четрдесетак хиљада, сада осамдесет хиљада нам долази рачун, ми то не можемо да скупимо за месец дана", каже Зоран Радосављевић, председник МЗ Баце.

Док у Електродистибуцији у Прокупљу пуштање струје условљавају плаћањем дуга, негирајући да је овде реч о заштићеним купцима, у градској администрацији кривце за овакво стање виде у Одбору, који газдује овим водосистемом.

"У току је преузимање водосистема четири села, да ЈП "Хамеум" брине о њима и да се тај проблем реши", наводи Владица Младеновић, помоћник градоначелника Прокупља.

Најављују и да ће у току дана са ЕПС Снабдевањем покушати да пронађу и решење за измирење дуга, како би водоснабдевање било нормализовано што пре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара