Мост у Петовцу на Млави реконструисан после осам деценија

У Петровцу на Млави пуштен је у саобраћај главни градски мост који је на реконструкцију чекао 80 година. Овај мост представља жилу куцавицу Петровца јер повезује два дела града, али води и ка суседним селима и општинама.

После вишемесечне реконструкције мост у центру Петровца поново је спојио обале Млаве и повезао два дела града. За Петровчане то је дуго очекивана и лепа вест.

"Значи много Петровчанима. Ја станујем овде и баш ми је било тешко ићи около. А поготово док смо ишли пешице, пијаца нам је овде, а мора да се иде у круг."

"Значи и за околна села. За Петровац као оптерећење, али за околна села највише."

"Добар је, шта му фали. Све је ново добро", кажу анкетирани грађани.

Мост у Петровцу на Млави изграђен је још 1939. године и ово је његова прва темељна реконструкција. Осим што је проширен, урађене су и приступне саобраћајнице, што ће бити знатно олакшање за возаче. Мост на Млави представља жилу куцавицу петровачке општине и овог града.

"Тај мост нам у ствари представља предуслов за даљи развитак општине Петровац на Млави. Јер, ако немате сређене мостове, путеве, како ћете постићи даље циљеве који се базирају на довођењу инвеститора и бољем животу свих грађана општине Петровац на Млави", каже Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави.

Реконструкција моста на Млави коштала је око 120 милиона динара, а средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања. Петровац има један пешачки и 2 друмска моста. Следеће године планира се рушење моста ка Свилајнцу и изградња новог чиме би се у потпуности решило повезивање петровачке општине са суседима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара