Опово: У школи и после наставе

У ОШ „Доситеј Обрадовић” у Опову реновиране су две учионице за продужени боравак. Деца сад први пут имају могућност да остају и после редовне наставе, што много значи и њима и родитељима. Општина помаже и тако што ће регресирати 20 одсто трошкова.

Деца првог и другог разреда у Опову први пут имају могућност продуженог боравка у школи. За те потребе реновиране су две учионице, једна за учење, друга за игру. Имаће припремљен и ручак и биће збринути док су им родитељи на послу.

 

"Зато што ми је мама у вртићу до 4 сата, ради, па сам ја овде у дневном боравку и чекам је."

"Лепо ми је, лепо се играм са другарима, има лепе играчке."

"Радим домаћи. У томе ми помаже учитељица, а некад и сам", кажу малишани.

Иако децу често чувају бабе и деде, родитељима значи да буду уз стручна лица.

„Деца ће бити сигурна, збринута, на топлом, радиће учитељица са њима домаће задатке, имају простор за игру. За нас родитеље то је велика ствар", каже Љиљана Лаловић.

Локална самоуправа издвојила је око 900.000 динара за реновирање учионица, а помоћи ће родитељима и приликом плаћања продуженог боравка.

„Урадили смо подове и набавили намештај. Оно што разликује ове учионице од осталих јесте то што су столице и клупе једноседи и што имају могућност за брзо размештање у току рада”, каже Милица Цуца, директорка школе.

„Локална самоуправа припрема нови правилник о регресирању продуженог боравка, где ћемо на скупштини донети одлуку о суфинансирању свих корисника са 20%, тако да ће родитељи плаћати 80% цене", објашњава Зоран Тасић, председник Општине Опово.

За сад ће продужени боравак користити двадесет шесторо деце, а има места и за неке ученике трећег и четвртог разреда, ако то буде било потребно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара