Како се постаје шампион

Члан џудо клуба „Динамо" из Панчева, Славко Станишић, освојио је златну медаљу на Светском првенству за ветеране у Мароку и поновио прошлогодишњи успех из Мексика. Његовим стопама иду и младе генерације које тренирају у том клубу.

Да би се постигао такав успех - златна медаља на светком првенству за ветеране, а пре тога исто одличје и у Европи, потребно је тренирати два пута дневно, имати јаку вољу и мотивацију. Све то одликује Панчевца Славка Станишића из панчевачког џудо клуба „Динамо", чије медаље са разних такмичења више нису изненађење. У Маракешу је ове године било 1200 такмичара, а осим противника, требало је победити и тешке временске прилике у граду на ободу Сахаре. Славко је победио искусне такмичаре из Ирске и Русије, а у финалу и Украјинца Иваненка.

„Имам 110 кила, немам ни тежину ни висину. То су колоси од 140-150 кила, али ја то надокнађујем брзином и кондицијом. Са њима се не сме стати, нападам и то ми је тактика", прича Славко Станишић, ветеран у џудоу.

Славко је велики узор деци која тренирају у „Динаму", а има их у свим категоријама, од 5 година, па на више. Заједно са тренером, својим братом Љубомиром, припремају будуће победнике.

„Узео сам титулу на првенству Србије у Београду. Учествовао сам на такмичењу до 46 килограма, имао 4 борбе и све сам победио", задовољан је Алекса Ђуровић, члан џудо клуба "Динамо".

 „Они су такмичари, будући шампиони. Нешто им покажем, видим да они то капирају, желе да раде. Нема ништа лепше од тога, срећан сам", објашњава Љубомир Станишић, тренер ЏК „Динамо"

Некадашњи репрезентативац Југославије и Србије наставља да тренира, како би оправдао очекивања на будућим такмичењима и показао млађим генерацијама како се постаје и остаје шампион.



Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара