Нови вртић у Куршумлији

Куршумлија, једна од најразуђенијих општина у Србији, одакле се последњих година углавном одлази, ове године има дупло већи број деце на листи чекања за пријем у вртиће. Због тога се гради нови објекат којим би овај проблем требало да буде решен.

Са песмом и радошћу малишани из Куршумлије проводе време у предшколској установи "Сунце" .

Игром са вршњацима не може се похвалити седамдесеторо деце из Куршумлије која ове године нису успела да се упишу у вртић. Прошле године овај број био је упола мањи, због чега је донета одлука о изградњи новог вртића.

"Куршумлија, колико год да је мала општина, хвала Богу има доста деце и ,колико чујем, доста је на чекању. Овај нови вртић биће пун погодак, јер ово је наше богатство", каже Ирена Ђурић из Куршумлије.

Марија Пећаранин, директорка предшколске установе "Сунце"у Куршумлији објашњава: "Ове године смо уписали 440 деце, што је знатно изнад нашег норматива. Листу чекања имамо дуплирану, прошле године је то било тридесетак деце, ове године 70 деце је на листи чекања. Надамо се да ћемо проширењем нашег објекта примити сву децу и укинути ту листу."

"Градимо нове просторије, нови вртић,биће дупло већи капацитети него до сада.Очекујемо да се све то до Нове године заврши, да сва деца која то хоће и треба да се упишу, буду уписана.Иначе, инвестицију финансирамо из буџета наше општине, износи 30 милиона динара", наводи Радољуб Видић, председник општине Куршумлија.

Како би подстакла рађање, општина Куршумлија издваја значајна новчана средства сваком новорођеном детету, као и породицама са троје и више деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво