Почело рушење никад завршеног хотела у Врањској Бањи

У Врањској Бањи је пре 40 година почео да се гради хотел, али никада није завршен. Почело је рушење објекта и трајаће 120 дана. Земљиште је купила фирма "Миленијум тим" из Београда.

Прво руше ризичне делове, улаз објекта који је почео да се нагиње ка улици и део ка цркви и кућама. Ради се грађевинским машинама, без минирања.

"Настављамо објекат да сужавамо, да га концентришемо у унутрашњост саму, како бисмо избегли било какав контакт са околином, са насељем и тако даље", каже извођач радова Мирослав Јовановић.

Процењено је да објекат није безбедан и да су темељи попустили. Републичка грађевинска инспекција је донела решење о рушењу.

Овај хотел у народу познат као "Скадар на Бањштици" почео је да се гради 1978. године. Осамдесетих година прошлог века изградња је стала, због недостатка финансијских средстава и нерешених имовинских односа.

Специјална болница и Фонд ПИО су након судског спора постали власници недовршеног хотела, па су земљиште продали "Миленијум тиму". Очекује се да власник сагради нови хотел.

"Овакво једно место, положај Бање завређује да се овде уради нека добра туристичка дестинација и да привучемо велики број туриста", наводи Слађана Стошић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију.

Сада Бања располаже са 180 лежајева, од тога већина је у Специјалној болници.

"Изградња овог хотела нама неће решити све наше потребе, зато што је велико интересовање, а потребно је изградити још који хотел, тако бисмо задовољили потребе наших туриста", наводи Драган Сентић, председник Општине Врањска Бања.

У Врањској Бањи се улаже и у уређење улица, а у току је и изградња шеталишта у центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се