Дружење деце и старих у Матарушкој бањи

Првог октобра обележава се Дан старих, али и цео месец је њима посвећен. У току је и Дечија недеља - када се малишани упознају са својим правима и траже од других да их поштују. У Специјалној болници за рехабилитацију у Матарушкој бањи најстарији и најмлађи су нашли место где заједно празнују своје дане.

Праве нове успомене док се радују и обележавају дане који су им посвећени. Пацијентима су малишани из вртића Лане улепшали време између две терапије.

„Фантастично. Наша будућност, ја сам одушевљена. Почела сам и да плачем. Стварно су прелепи", каже Госпава Вигњевић, из Београда.

Ово је дивна терапија да се обрадују сви, вртић је диван. Драго ми је што има овако пуно деце у Бањи", додаје Радмила Живановић, из Младеновца

„Јако пријатно изненађење за све нас, фантастично., прекрасно је све. Диже адреналин и распложење", каже Гордана Милановић, из Крагујевца

Уз радост коју су поделили са пацијентима, најмладји су могли нешто и да науче. Лекција није лака, али је важна.

Важно је да деца схвате да није страшно ако си болестан и дођеш у болницу, али и да схватиш како мораш да се чуваш. А што се тиче наших корисника, да схвате да то што су болесни у болници не знаћи да су заборављени од свих, да постоје неки млади људи који мисле о њима и желе да им улепшају дан", објашњава др Маја Урошевић, Специјална болница за рехабилитацију Агенс

„Када је био дан чистих руку, то је била нека наша прва сарадња. Па се то наставило када је била недеља физиотерапеута, они су били наши гости, долазили код насу посету, радили вежбе са нашом децом", каже Славица Милосављевић, Предшколска установа "Олга Јовичић Рита Краљево".

Ово је тек почетак сарадње у Матарушкој бањи. Надају се да ће овогодишња премијера, постати дугогодишња традиција.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво