Наш аутомобилиста у Поршеу

Краљевчанин Јован Лазаревић, петоструки шампион Србије у аутомобилизму, једини је возач из Србије који се ове године надмеће у италијанском "Порше Карера Куп-у". Својим талентом изборио се да буде на списку од 10 стипендиста Поршеове школе из целог света.

За трку шестог викенда Порше Карера купа у Милану, Јован Лазаревић, у свету аутомобилизма познатији као Бекинац, у Краљеву се припрема на симулатору који је сам направио. Пре него што је добио прилику да се надмеће у Италији, Јован је, возећи југа, пет пута био државни првак у јуниорској и сениорској категорији.

„Била ми је жеља да се опробам у бржем, јачем и бољем аутомобилу. 2018. сам успео да уговорим први тест са Поршеом. Отишао, возио, пробао, направио јако добро време, није прошло ни месец дана и звали су ме да возим трку", прича Јован Лазаревић

Успешно је положио и тест који му је донео стипендију за Поршеову школу у којој ће моћи да стекне лиценцу инструктора за ту марку возила.

„Велики успех јер имају много квалитетне инструктуре који деле корисне савете што је доста важно у овом спорту", каже Бојан Милановић, учесник Дакар Релија.

Јованов пут ка професионалном аутомибилизму почео је када су му родитељи купили први скутер.

„Био је агресиван с тим скутером, почео је да прави разноразне дечије глупости. И онда смо решили да прекинемо то на неки начин. Било је или да му одузмемо скутер, или да га одведемо на тркачку стазу", каже Дејан Лазаревић, Јованов отац и додаје „Већ за следећу годину планирамо, што би се рекло, напад на шампионску титулу, а након тога Порше Супер куп који се вози по целом свету уз пратњу формуле 1."

За то ће, свестан је, бити потребно много тренинга и одрицања, али и нови спонзори.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара