Лебдећа бандера у Оклецу

Мештани бајинобаштанских села у вишим, брдским пределима, имају сталне проблеме са струјом, због дотрајале нисконапонске мреже. Струје често нестаје што им отежава свакодневнои живот.

Дотрајали, накривљени, дрвени стубови, везани жицом, зарасли у жбуње - честа су слика у бајинобаштанским селима расутим по брдима. Лебдећа бандера ни на небу ни на земљи у Оклецу привлачи пажњу пролазника, а за мештане оближњих кућа је стална невоља.

„И не прилазим. Кад ветар дува ја се бојим да је не преврне преко жица", забринута је Јелка Јаковљевић, из Оклеца.

Овако већ 8-9 година стоји, то је атракција за нас овде. Људи прођу и снимају. Сви стају, шаљу на друштвене мреже. И сви то знају само не зна онај ко треба то да реши", додаје Зоран Николић, из Оклеца.

Проблеми са струјом су свакодневица у Оклецу, али и околним селима, па са зебњом очекују наредне месеце јер веће невоље долазе с' кишама и снеговима.

„Једна фаза прво нестане, онда нестане друга, не можеш ништа да радиш. Тако је годинама. Још тамо имају бандере што је покојни мој отац везао са жицом и то тако стоји а има и по земљи", објашњава Јелка Јаковљевић.

„Ове године смо добили струју преко ових кабловима и сад је добро", каже Драгослав Томић, из Јакља.

„Сваког месеца наплаћују одржавање бројила, одржавање бројног места, одржавање линије, стање струје, све наплаћују, а ништа не раде, само узимају паре", незадовољан је Зоран Николић.

У ЕПСу кажу да је у појединим селима, попут Јакља део стубова замењен бетонским и да су у плану и други делови села. За мештане, међу којима има и младих, стиже и интернет, али, ипак није утешно да им струја зависи од временских услова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се