Спортски изазов у Шапцу

Шабац је један од осам градова који је у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта учествовао у спортском изазову у оквиру "Европске недеље спорта".

Слика из дворане Економске школе-најлепши је спортски поздрав из Шапца! У изазову са Ваљевом, на 28 борилишта спортисти из педесетак колектива свих узраста од шахиста до мачевалаца и кајакаша а највише аплауза добило је 200 предшколаца.

 

"Нема везе што смо девојчице, треба да тренирамо фудбал, јер нису спортови само за дечаке!", каже Јована Јовановић, фудбалерка.

"Учешће особа са инвалидитетом на овој манифестацији је највише инклузивног карактера да грађани виде да се и ми бавимо спортом", наводи Славољуб Аврић из шабачког Удружења особа са инвалидитетом.

"Јако ми је драго што је Шабац део овако великог пројекта и што је оволико деце и вежбача. Шабац се својски труди да подигне ниво свести и важности бављења физичком активношћу", каже Сања Никшић, фитнес инструктор. 

Током трочасовног програма на сваких 15 минута смењивали су се вежбачи и спортови, а бројној публици представљени су шабачки клубови и прослављени спортисти. 

"Да наши најмлађи суграђани данас покажу да ће Шабац и у будућности остати град спорта, видим већ овде много будућих шампиона", каже Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца.

"Град Шабац има преко пет хиљада активних спортиста и преко 120 клубова у којима они тренирају и поносни смо на ту чињеницу", наводи Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

У дану изазова, истовремено спортски програм организован је и у Ваљеву. Са 2750 вежбача, што је скоро два пута више учесника од комшија, Шапчани су надиграли Ваљевце, али су оба града лидери у заједничкој мисији да подстичу здрав начин живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се