И покојници власници водоводних прикључака

Због великих дуговања грађана, лозничко Јавно предузеће "Водовод и канализација" започело је ажурирање базе података, како се прикључци за воду убудуће не би водили на покојнике. Само по том основу више од хиљаду и по корисника не измирују своје обавезе.

У првих 6 месеци ове године дуговање Лозничана за воду је око 480 милиона динара, што је више у односу на исти период прошле године. Најчешће неплатише, кажу у лозничком Водоводу, су власници чији се прикључци воде на друго име. 

 

"Као крајњу меру ми примењујемо искључења са водоводне мреже, тако да бих ја искористила још једном прилику да апелујем на нове власнике да изврше своје обавезе и тако избегну додатне трошкове искључења и поновоног прикључења на водоводну мрежу" истиче Милица Дишић, ПР ЈП "Водовод и канализација", из Лознице.

У комуналним предузећима, кажу, да су најредовније платише: пензионери. 

 

"Чим добијем пензију прво платим струју и инофстан, а што остане за пијацу. Пензија је јако мала и не стижем сваког месеца све да измирим одједном, поготову инфостан, мало је већи и скупљи са парним грејањем", кажу грађани. На прагу нове грејне сезоне у лозничкој "Топлани" задовољни су наплатом, а дуг према том предузећу ове године мањи је за више од двадесет милиона динара. 

"Неких 15 посто грађани су измирили плаћајући редовне фактуре за грејну сезону и део својих рачуна из претходних грејних сезона, тако да смо у том делу ми потпуно задовољни и самом наплатом и сарадњом са потрошачима, ово је већ пета грејна сезона где ми наплату вршимо по утрошку", каже Миодраг Дишић, директор ЈШ "Топлана"Лозница.

Лозничани ће и ове године, рачуне за грејање плаћати по истој цени као и претходних седам, а иста остаје и цена осталих комуналних услуга. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво