Лесковачки учитељ у ужем избору за титулу најбољег на свету

Зоран Илић, учитељ лесковачке основне школе "Светозар Марковић" један је од троје педагога из Србије које је Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић" кандидовало за најбољег едукатора у свету. У ужем избору је 5000 учитеља, наставника и професора. Коме ће припасти титула најбољег, знаће се коначно у марту наредне године.

Попут Рубикове коцке. Деци треба дати само смернице и подстаћи их на размишљање, истраживање, маштовитост. То је кључно у преданом раду учитеља Зорана Илића. Ослушкујући потребе ђака, њихова интересовања и жеље на занимљив и креативан начин уводи их у свет науке.

"А себе видим и своје колеге као бунар идеје које ће увек размаштати неки проблем и покушати на најбољи начин да деци приближе свет у коме одрастају", каже Зоран Илић, учитељ.

Увек спреман да се са децом нашали, да их охрабри, пружи подршку, посаветује не скидајући осмех са лица. Колико га ђаци воле ова слика говори више од речи:

"Учитеља Зорана волим зато што је много добар."

"Уопште није строг јер ми све учимо кроз игру."

"Ја понекад чак ни нећу да идем кући. Хоћу шести час", кажу деца.

Ангажовање личних пратилаца у лесковачким школама Зоранова је заслуга. Творац је и међународних фестивала сценског учитељског стваралаштва и креативног, едукативног филма. Недавно је основао и Кућу вештина.

"Све то једном речју показује о каквом учитељу је реч. Могао би само да кажем камо среће да нас више таквих", каже Трајко Милошевић, Зоранов колега.

"Наравно да сам поносна што је Зоран Илић део тог тима и има максималну подршку", каже Тамара Јанковић, директорка О.Ш "Светозар Марковић".

Изузетност и различитост. То се оцењује у трци за титулу најбољег едукатора у свету. Три стотине чланова жирија ускоро ће погледати овај Зоранов филм.

"На овој барци којом пловимо потребан ми је овај ветар не само због мене већ управо због идеје, због деце са којом радим", каже Зоран Илић, учитељ. 

С' нестрпљењем ишчекују децембар и други круг селекције породица, пријатељи, колеге, ђаци. Сви су сагласни да би награда од милион долара отишла у праве руке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво