Панчевци 36 сати без воде

Због обимних радова Комунално предузеће "Водовод и канализација" из Панчева обуставиће испоруку воде од вечерас у 18 часова до недеље ујутру у 6 сати. Грађанима се саветује да прикупе резерве воде, мада ће бити обезбеђене и цистерне.

Радници из „Водовода" обавили су све неопходне припреме за замену 14 великих секторских вентила који пропуштају воду из једне у другу цев. Вентили су стари већ 35 година и да не би дошло до нежељених хаварија на систему водоснабдевања неопходно их је заменити.

Њихова замена је јако тешка и захтева да се обустави испорука воде, јер мора да се ради на сувом, а вентили повезују резервоаре и базене са филтер пољима пуетм цеви и оне морају да се испразне и зато све мора да се обустави", објашњава Александар Радуловић, директор ЈКП "Водовод и канализација".

У сваком насељу у Панчеву, али и у оклоним насељеним местима обезбеђене су за суботу цистерне са пијаћом водом из Београда, Вршца и Смедерева, а грађани већ припремају залихе за 36 сати.

Најтраженији производи у граду ових дана су пластична бурад за купус која ће Панчевцима сад послужити као резервоари и чепови за каде у којима ће се чувати вода.

Несташица воде најтеже ће пасти болесним и старим лицима која се налазе у Домовима за стара лица и они ће добити воду у пластичним цистернама. У Општој болници процес дијализе ће завршити до петка у 18 часова, а све што је требало да се ради у суботу биће померено за дан касније.

"Гледаћемо да смањимо број пацијената колико је то могуће и да пустимо кући све који не морају да бораве у хоспиталним условима.У хируршком блоку ћемо имати довољно залихе воде и хемијских дезифијенци за брзо прање руку и евентуалне хитне операције", каже доктор Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

Радници ће даноноћно радити на замени вентила и покушаће да заврше посао и пре заказаног рока, али најважније је да Панчевци у наредних бар 30 година немају проблема са водоснабдевањем и да квалитет воде буде још бољи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара