Возом дупло брже од Лапова до Крагујевца

Од 1. октобра, у железнички саобраћај уводе се нове линије између Крагујевца и Младеновца. Возови ће саобраћати и на релацији Лапово - Крагујевац, пошто је завршена реконструкција 28 километара пруге у коју су Инфраструкуре Железница Србије уложиле 11 милиона евра.

Од Крагујевца до Лаповa, уместо досадашњих више од сат времена, стизаће се за 30 минута, колико је потребно и за вожњу аутомобилом.

Прва комплетна реконструкција те деонице, после пола века, обухватила је замену шина, прагова и регулисање колосека. Тиме ће брзина, кретања возова, која је на појединим деоницама износила од 10 до тридесет, бити повећаана 100 километара на сат. Уводе се и нове јутарње линије.

Од Крагујевца и Лапова до Маденовца где могу да преседну у БГ Воз и најбржи начин стигну до центра Београда

Од 1. октобра у саобраћај се уводи још један пар возова између Крагујевца и Лапова са јутарњим и вечерњим поласцима.

Нове линије значајне су за путнике, али и за привреду јер пролазе кроз општине Шумадије, Велику Плану, Смедеревску паланку, преко Младеновца до Београда.

Иначе, пруга Крагујевац- Лапово, изграђена је 1887. године. За наредну предузеће Инфраструктура Железница Србије планира реконструкцију и око 57 километара пруге према Краљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво