Панчевачка гимназија нема довољно учионица за све ученике

У панчевачкој гимназији "Урош Предић" од ове године уводи се нови смер - Рачунарство и информатика. Кабинет је опремљен, али проблем је усклађивање распореда часова, јер Гимназија нема довољно учионица.

Панчевачка гимназија нема довољно учионица за својих 968 ђака, тако да се професори сваке године сналазе на различите начине како би одржали све часове.

Тај проблем постаје још већи увођењем новог одељења за надарене ученике за рачунарство и информатику. Зато су у Гимназији, уз помоћ локалне самоуправе, почели израду пројектне документације за изградњу два нова објекта са 12 учионица.

Потребних 100 милиона динара Школа, ипак, неће моћи сама да обезбеди.

"Проблеме ћемо решавати у ходу, како се буду јављали, пре свега у погледу недостатка времена и простора", истиче Зорица Помар, директорка Гимназије "Урош Предић". "Како буде ишла реформа Гимназија и повећање броја ИТ одељења мењаћемо и ми сатницу или ћемо морати да пронађемо нове учионице у другим школама док не изградимо нове објекте у нашем дворишту."

Због недостатка простора у новој школској години у одељење за рачунарство и информатику убиће уписан само 21 ученик, иако је заинтересованост за нови смер била много већа:

Ученици ће, како каже Биљана Јовановић, професорка рачунарства, имати предмете који се тичу информатике, бавиће се хардвером и софтвером, рачунарским системима, програмирањем, применом рачунара:

"То је нешто ново и другачије у односу на досадашње смерове у Гимназији. Све је спремно и чекамо да зазвони у понедељак школско звоно."

Зграда Гимназије "Урош Предић", која је 1997. године стављена под заштиту државе, краси старо језгро града. Она има и посебну вредност, јер су се овде школовали бројни Панчевци који су касније у својој професијии постајали познати широм света. Зато се, с правом, очекује да и новим генерацијама буду обезбеђени сви услове за успешно школовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара