Бициклистичка стаза од Опова до Баранде

У Јужном Банату направљена је прва бициклистичка стаза ван градског подручја. Дуга је 3.200 метара и повезује филмско село Баранду са Оповом.

Стигли су и први гости и то бициклисти Црвене Звезде из Београда, којима је овакав амбијент поред реке Тамиш и вештачког језера идеалан за тренинг и одмор:

"Ово нам много значи, јер овако могу да возим и са другарима који не тренирају, јер ниједан од њих не жели да вози друмом, него само тротоаром,тако да кад би било више бициклистичких стаза било би и више људи који би бициклом посећивали околна села и градове", каже Дамјан Шијан из БК Црвена звезда.

"Свако отварање нове стазе нама значи, јер возачи немају поштовања према нама спортистима и бициклистима и треба нам оваквих стаза много више у читавој Србији", наводи Лазар Стекић из БК Црвена звезда.

Уз бициклистичку стазу изграђена су и одморишта са две сервисне станице где се налази и неопходан алат за поправку двоточкаша.

"Посебно нам је драго што се граде овакви центри где деца могу да науче прве почетне кораке у вожњи бицикла и да се касније безбедно укључе у саобраћај", каже Петар Роквић, директор БК Црвена звезда.

"Последњих година виђао сам бројне бициклистичке групе које долазе у Опово и бораве у парку и на клупама. Они посећују наше манифестације и мотивисали су нас да им изградимо бајк парк и основну инфраструктуру како би имали пристојне услове за долазак и боравак у нашем месту", каже Зоран Тасић, председник Општине Опово.

У Опову планирају да наставе са изградњом бициклистичких стаза у својој општини и да их продуже до Сефкерина и да се на овај начин повежу и са зрењанинским путем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво