Бајрамска софра за све Новопазарце

Градска управа Новог Пазара приредила је традиционалну Бајрамску софру за све грађане, без обзира на њихову националну и верску припадност. Градско шеталиште код шедрвана било је препуно гостију који су заједно прославили велики празник.

Да верски празници зблизавају људе потврдјује и Бајрамска софра, а искрено пријатељство, толеранција и слога у којој и данас зиве Срби и Босњаци негује се вековима  у овој мултиетницкој средини.

"Ја сам дошла да прославим са својим комшијама, пријатељима, мојим сарадницима велики празник Рамазански Бајрам, тако да и они долазе на наше празнике", каже Весна Антић.

Мирсад Зечевић похвалио је оне који су организовали Бајрамску софру: "Ко је ово пројектовао, ко је ово направио овако све да буде. Ово је несто феноменално."

"Хвала вам за Нови Пазар, много лепо смо проведели", каже Рамадан Зећировски. "Ту има свега и свачега."

Гости Бајрмске софре уживали су у традиционалним кулинарским специјалтетима, а да дружење буде слађе ту су незаобилазне тулумбе и баклаве.

"Част нам је да за том софром поделимо радост, срећу, са свим грађанима Новог Пазара", наглашава Улфета Демчевић, представница Града Новог Пазара, "одзив је био јако добар и мислим да смо у томе успели."

Рамазански Бајрам се прославља три дана током којих се приређују разне свечаности.  Рецимо и то да су  Бајрамске софре организовале и бројне политичке и верске организације.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво