Из Брзећа се на Копаоник не може без ланаца

Снег који пада од јуче на Копаонику, достигао је метар висине, а видљивост је због магле смањена на око 200 метара. Нешто је топлије у Брусу и 58 села те општине, где има и мање снега, али је саобраћај отежан.

На пут по бруској општини, данас се одлучује, само онај ко мора. Добро је очишћен магистрални пут, а до неких заселака могу само теренска возила.

У самом Брусу тротоаре чисти комунално предузеће, а испред приватних локала и кућа грађани.

„Набављене су довољне количине соли и ризле. Екипе су увек на терену, сва могућа расположива механизација је укључена, како у градској средини тако и у околним селима”, каже Бојан Јакшић, заменик директора ЈКП „Расина” из Бруса.

До Копаоника се може, тренутно, из три правца, од Руднице, Јошаничке Бање и Брзећа.

Нове снежне падавине су проблем за путаре на Копаонику. Сви прилазни путеви на овој планини су проходни. На коловозу има угаженог снега и леда висине до 5 центиметара, па се препоручује опрезна вожња уз обавезну употребу зимске опреме, пре свега, ланаца.

Осим теренских возила, саобраћајна полиција у Брзећу, не пушта никога без ланаца, пут туристичког центра Сунчани врхови. Због тога, намештање ланаца је значајан извор прихода у овом селу.

Због нових падавина, на снази је четврти, највиши степен приправности на копаоничком пункту Сребрнац, где даноноћно дежура десеточлана екипа „Крушевац пута”.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи