Чехо Никшић - посвећен модернизацији Новог Пазара

За преображај Новог Пазара од некадашње варошице са уским сокацима и бројним инфраструктурним проблемима, у модеран град, посебне заслуге има инжењер Чехо Никшић, који је цео радни век посветио родном крају. Жеља му је да и његови наследници наставе уређивање града са истим жаром.

Новопазарци су поносни на све што је за град учинио Чехо Никшић. Данас је Нови Пазар град младих људи, универзитетски центар, позната туристичка дестинација Европе, трговачки град џинса.

Чехо Никшић, инжењер, до сада је радио више од 45 пројеката: 

"Нормално уз помоћ колега. Посебно морам да истакнем подршку републичких институција, Завода за заштиту споменика, Министарства за екологију. Морам да поменем Удружење комуналаца Србије, који су дали изузетно велику подрску. Само таксативно  да набројимо: градски парк, паркинг иза хотела Врбак, бране, фонтане, робна пијаца са седам милиона марака, кванташка пијаца." 

Чехо Никшић пуни 65 година и ускоро одлази у пензију. Током радног века био је директор Градске чистоће, Дирекције за уређење града, координатор за реализацију најважнијих урбанистичких пројеката, члан Градског већа и обављао још многе важне функције, али је увек остајао веран своме послу и тиму са којим је радио.

"Чехо, то је човек који има јединствено име", наглашава Елвир Хамидовић, главни градски урбаниста. "Не само на територији града већ и на територији целе бивше Југославије. То је човек кога сви сигурно памте." 

Уз стручност и подршку руководства и државе Нови Пазар годинама важи  за једно велико градилиште.

"Град је издвојио више од 200 милиона динара за изградњу и асфалтирање 83 улице и кракова тих улица, где се ради наставак заобилазнице, спортска инфраструктура", објашњава Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара. "Једноставно, Нови Пазар постаје регионални центар."

Планирано је још много пројеката за чију ће реализацију, осим финансијских средстава бити потребно уложити још много труда, енергије и стпљења. Никшић тврди да је тајна издржљивости у спортском духу који је неговао читавог живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво