Читај ми!

Валек у шампионском походу

Дејан Валек из Новог Сада, победник је 15. Државног првенства у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање у Аљудову. Наредно окупљање параглајдериста заказано је за 26. јун у Нишкој Бањи, где ће се одржати друго коло лиге Србије у дисциплини прелет.

Дејан Валек је као актуелни шампион Европе, победом на 15. државном првенству у параглајдингу у Аљудову први пут постао и шампион Србије.

Другопласирани пилот у веома неизвесној борби, био је Драган Попов из Вршца, док је као трећепласирани, такмичење завршио Јован Новак из Београда, којем је сребрна медаља измакла за само два поена.

У екипној конкуренцији, ПК „Беркут" из Вршца, поновио је свој прошлогодишњи резултат и веома убедљиво одбранио титулу државног првака. Сребрне медаље припале су ПК „Кошава" из Сурчина, а бронза пилотима ПК „Арес" из Београда.

У току оба такмичарска дана, метереолошки услови су били одлични за летење, па се реализовало шест такмичарских серија, у којима је 36 пилота параглајдера имало прилику да покаже ко најпрецизније слеће.

Организатори 15. Државног првенства у параглајдингу, одржаног протеклог викенда у Аљудову, су Ваздухпловни савез Србије и ПК „Бели орлови" из Пожаревца, уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

Наредно окупљање параглајдериста заказано је за 26. јун у Нишкој Бањи, где ће се одржати друго коло лиге Србије у дисциплини прелет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије