Читај ми!

Без плате седам месеци

Стотинак радника Здравственог центра у Врању не прима плату седам месеци. Они су 2012. потписали уговоре на неодређено време, а јула 2013. године анексе уговора о минималној цени рада. Неколико пута су се окупљали испред Здравственог центра тражећи да им се статус реши.

Има их свих профила - доктори, сестре, правници, референти набавке. Од почетка године, кажу да су примили само две минималне зараде.

"Ми смо потписали решења за стално, али се испоставило да та решења Фонд не признаје. Речено нам је да Центар није добио одобрења за пријем нових радника у радни однос", каже Предраг Јоргачевић, информатичар.

Више пута су се окупљали тражећи да им се реши статус. Неки од запослених већ су покренули судске спорове.

"Испуњавамо у потпуности све наше обавезе, немамо право на штрајк нити желимо да штрајкујемо. Ми смо лекари, желимо да радимо, али желимо да примимо и лични доходак за наш рад. Најгоре је што пословодство не разговара са нама", каже Милош Краљевић, лекар у Хитној помоћи.

У Здравственом центру у Врању нису желели да дају изјаве, али су у саопштењу навели да је Министарство здравља формирало Радну групу која ће се бавити проблемом ових радника. Очекује се да чланови Радне групе до краја недеље посете Врање, и да размотре могућност уговарања стотинак запослених у Здравственом центру, са Републичким фондом за здравствено осигурање.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије