Читај ми!

Грађани незадовољни квалитетом живота

Готово 60 одсто грађана није задовољно укупним квалитетом живота у својим општинама, показује истраживање које, уз подршку програма ЕУ Прогрес, спроводи Центар за слободне изборе и демократију. Истраживањем су обухваћена 34 града и општине, међу њима је и Врање.

Грађани југа Србије су заинтересовани за рад локалне самоуправе, иако већина признаје да нема довољно информација када је реч о расподели и потрошњи општинског буџета. Врањанци истичу и замерке на квалитет комуналних услуга.

"Треба да се посвети пажња смећу, да се уреди то. Мислим да је најважније за локалну самоуправу управо то. Нема довољно градских тоалета. Још на неким местима је приступачност проблем за нас, особе са инвалидитетом", кажу грађани.

Градоначелник Врања Зоран Антић каже да су приоритети комунална полиција, инспекцијски органи, услужни центар, поједностављен систем функционисања локалне администрације, без неких бирократских баријера и чекања.

Истраживање о задовољству грађана радом локалне самоуправе, ЦеСИД спроводи други пут, на узорку од 8.400 грађана. Прво је било 2010. године.

Марко Благојевић, извршни директор ЦеСИД-а каже да се види некакав напредак у раду локалне самоуправе, који су за грађане те локалне власти учиниле ближим, прихватљивим и вреднијим поверења него раније.

Скоро половина испитаника у Србији сматра да будућност њихових градова и општина лежи у развоју пољопривреде, и да је неопходно радити на развоју инфраструктуре.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије