Читај ми!

Јефтинија риба у време поста и слава

У току је Божићни пост и време слава па је уобичајено да понуда и куповина рибе буде већа. У лозничким рибарницама ранијих година цена рибе је повећавана како се ближио Никољдан, најмасовнија слава у Србији. Ове године риба је јефтинија него на почетку поста.

Пре десетак дана у лозничким рибарницама килограм шарана продавао се за 399 динара, а ових дана за 375. Поред ниже цене и сезона слава, промет, ипак није како се очекивало. Купује се мање, него претходних година.

Лозничани кажу да купују мање, јер смањују број гостију на славама и да је риба и даље скупа.

Ниже цене рибе нису повећале промет потврђују и у рибарницама, а корекцију цена, кажу, условило је тржиште.

"Сада је риба отприлике као и прошле године са ценом због тога што је мало већа понуда", каже Горан Панић, из рибарнице "Панић".

Драган Трипковић из "ДТД Рибарство" каже да ако иде добро риба по овој скупљој цени онда је нормално да ће да иде и продаја, међутим, каже, ако нема продаје онда мора и да пада цена.

Како би привукли муштерије продавци се довијају на различите начине, па често на славку трпезу риба стиже припремљена.

"Нудимо услуге ређења, печења, доставе на кућну адресу", каже Милорад Ђурић из рибарнице "Барка".

До Никољдана, најмасовније славе, у лозничким рибарницама се праве спискови за куповину рибе  која би, према најавама, могла бити још јефтинија. Купци ће сигурно бити задовљни рачуницом,  а продавци  - видеће се када заврше попис након поста.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије