Читај ми!

Пљескавица "за сви"

Мајстори роштиља у Лесковцу направили пљескавицу тешку 55 килограма. Најбитније је квалитетно месо и стално вежбање, кажу нови-стари рекордери Горан Тодоровић и Иван Ђорђевић. На улазак у књигу рекорда они ће ипак чекати следећу годину, јер представника "Гиниса" није било на Роштиљијади.

На лесковачкој Роштиљијади мајстори роштиља месаре "МК", Горан Тодоровић и Иван Ђорђевић, направили су пљескавицу тешку 55 килограма.

Пре печења пљескавица је била пречника 165 центиметара и дебљине 2,5 центиметра, а након печења имала је пречник 147 ценитметара док се дебљина била 2 центиметра.

"Ово је шеста година како обарамо сопствени рекорд. За велику пљескавицу је најбитније квалитетно лесковачко роштиљ месо и стално вежбање. Жао нам је што годинама обарамо рекорде, а никако да званично уђемо у Гинисову књигу рекорда", каже Горан Тодоровић.

Портпаролка Туристичке организације града Ивана Пејић објашњава да су представници Гиниса уредно позвани, али да нису имали слободан термин за долазак у Лесковац.

"Ми смо ове године заиста желели да представници Гинисове књиге рекорда дођу, али нисмо успели да ускладимо термине. Поред тога треба урадити добру припрему око сертификовања меса и, наравно, потребан је и новац за њихов долазак. Верујем да ћемо за јубиларну 25. Роштиљијаду имати представнике Гиниса", рекла је Пејић. 

Комади највеће пљескавице после печења подељени су посетиоцима Роштиљијаде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 05. новембар 2025.
15° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом