Читај ми!

Борба са пожаром код Прибоја

Ватрена стихија код Прибоја у рејону Црног врха траје већ 12 дана. На приступачним деловима терена пожар се полако смирује, али се на једној литици проширио.

Пожар на Црном врху код Прибоја и даље бесни. Захватио је више од 160 хектара ниског растиња. Летње температуре допринеле су брзом ширењу ватре на подручју општина Пријепоље и Нова Варош. 

Већ 12 дана траје ватрена стихија код Прибоја у рејону Црног врха. На приступачним деловима терена пожар се полако смирује, али се на једној литици проширио.

На гашењу пожара тренутно је ангажован 91 ватрогасац из десет градова, који покушавају да спрече ширење ватре на велики комплекс четинара.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић рекао је да је у току целе ноћи настављено гашење пожара и да постоји једна литица која је представљала проблем јер се ту пожар чек мало и проширио.

"Мислим да данас хеликоптери више неће гасити ватру, покушаћемо да се угасе џепови и да се брани велики комплекс шума који се налази у близини. Тако да данас има још пуно посла", навео је Марић.

Како је наведено, пожар је захватио око 150 хектара ниског растиња и четинарске шуме у тешко приступачном делу кањона реке Увац.  

Пожар су јуче из ваздуха гасила и два хеликоптера МУП-а који су имали по 10 налета.  

Из Сектора за ванредне ситуације апеловали су на грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору. Статистика упозорава да је човек у више од 95 одсто случајева узрочник шумских пожара.

Према евиденцији "Србијашума", у последњих 10 година у пожарима је уништено око 20 хиљада хектара шума, од којих су неке старе од 100 до 120 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије