Читај ми!

Синдикални протест у Специјалној болници

Представници четири синдиката сокобањске Специјалне болнице, који окупљају мање од петине запослених, од данас су у штрајку. Они траже смену директорке и појединих чланова Надзорног одбора те установе. У штрајку је мање од 5 одсто запослених, тврди руководство болнице.

Четири синдиката у Специјалној болници за неспецифичне плућне болести у Сокобањи од данас су у штрајку, јер траже смену директорке те установе и појединих чланова Надзорног одбора.

Процес рада, како сазнаје РТС није прекидан, а руководство Специјалне болнице, тврди да је у штрајку мање од пет одсто запослених.

Истовремено, директорка болнице др Љиљана Исаковић тврди да су у питању чланови нерепрезентативних синдиката. Они, међутим, кажу да руководство те установе до сада није утврдило њихову репрезентативност.

У допису редакцији ТВ центра РТС у Нишу коју је потписала директорка те установе, а чији је оснивач Министарство здравља Републике Србије, каже се да четири синдиката окупљају мање од 20 одсто запослених.

Та установа је обавестила Министарство здравља, Републички фонд здравственог осигурања и Полицијску станицу у Сокобањи да је 11 од 232 запослена радника, на униформама истакло беџеве са ознаком штрајка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије