Читај ми!

Преко Дрине у шопинг

Становништво у пограничним местима често одлази у куповину преко Дрине, најчешће због уштеде.

Због повољније набавке становништво у пограничним местима често одлази преко границе. Да би се уштедело за новогодишње празнике, путовало се и у Босну.

Преко ноћи тек по неки ауто са музичарима, а током дана у просеку до 800 кола, уобичајена је слика на граничном прелазу Павловића мосту и ових дана. Набавке с друге стране границе одавно су у сенци кризе, а куповина за празнике сведена је на дневне потребе.

Због уштеде се у Семберију не иде даље од 10 километара. Мегамаркет најближи граници уобичајено је место куповине.

Многи који тамо одлазе кажу да може да се уштеди на свему, па и на гардероби, а и гориво је повољније. Кад се врати ПДВ све је повољније, кажу потрошачи.

"Ми овде не осећамо кризу, промет је отприлике исти", каже Здравко Ђурић, директор мегамаркета.

У пограничној зони не жале се ни угоститељи, јер се српска уштеда од куповине најчешће искористи за опуштање. У етно-селу ове године више од пола милиона посетилаца.

"Не само за новогодишње празнике, него током целе године, бар 80 одсто гостију долази из Србије", каже Борис Станишић, власник етно-села.

И док се уз границу промет и новац редовно обрће, неколико километара даље, у Бијељини, новогодишња претпразнична атмосфера у складу је са стандардом, сличним и са једне и друге стране Дрине.

Због кризе ове године овде нема организованог дочека на отвореном. Због тога ће велики број младих из Семберије највеселију ноћ дочекати на трговима у Новом Саду и Београду. У складу са ценама у овдашњим ресторанима, кажу, то им је најјефтинија варијанта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије