Читај ми!

Ефикасније здравство

Ниш је добио Ургентни центар, први на југу Србије. Досадашње одељење ургентне хирургије је проширено, боље је организован рад, па ће хитним пацијентима брже и ефикасније бити пружана помоћ.

У Ургентном центру КЦ "Ниш" данас је било много пацијената. Из Књажевца је, после саобраћајне незгоде, пребачен Горан Миленковић са контузијом главе. За кратко време повреда је санирана и пацијент је пуштен кући.

"Нисам имао искуства до сада  да упоредим да ли је, и колико брзо, али све је у реду", каже он.

До сада је на ургентном одељењу било девет кревета, па се дешавало да после указане повреде пацијент буде премештен на неку од 13 клиника.

Сада је кревета три пута више. У проширеном простору радиће пет лекара и 24 сестре.

Директор Ургентног центра Ниш Миодраг Лазић каже да ће се овде за један сат збринути пацијент комплетно, јер ће га прегледати лекари свих специјалности на једном месту.

Ургентни центар у Нишу збрињаваће најхитније случајеве, из целе Јужне и Источне Србије. Другачији рад омогућиће лакше пружање помоћи повређенима лети када су, због повећаног боја транзитних туриста, саобраћајне несреће честе.

Зоран Радовановић в.д. директора КЦ Ниш каже да Ниш покрива огромну територију и да ће ово, за све суграђане, али и оне који овде долазе из других крајева, доста значити.

Нишки КЦ који ће први од четири клиничка центра у Србији почетком наредне године бити реконструисан, на Ургентни центар чекао је неколико деценија.

Државни секретар у Министарству здравља Владимир Ђукић каже да медицинске сестре, гипсери и анестезиолози морају да буду боље плаћени и да они са локалном самоуправом морати да пронађу начин за то.

Породице пацијената који буду збринути у Ургентном центру, убудуће ће на једном месту моћи да добију информацију о здравственом стању повређеног.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије