Читај ми!

Стигла киша

Киша која пада у Шапцу добродошла је ратарима који припремају земљиште за јесењу сетву. Међутим, после дуготрајног сушног периода, наквашен је само површински слој земље, тако да се пољопривредници надају да ће падати бар још неколико дана.

У шабачком крају пало је само 8,6 литара по квадратном метру, што су незнатне количине за испуцалу и сасушену земљу.

"Ако буде стала не значи ништа, а ако буде наставила бар још једну ноћ да падне бар двадесет литара по квадрату, могло би се још нешто радити површински тањирањем, а за обраду не значи ништа", каже Слободан Илић из Мајура. "Ово би могло значити нешто за сејање грашкова, грахорица ако би пало још једно 10 до 15 литара по квадрату."

Веће падавине олакшале би предстојеће радове, наглашавају и стручњаци. Гордана Рехак,  саветодавац за ратарство у Пољопривредној стручној служби у Шапцу каже да се, за сада, препоручује само редукована обрада и да још има времена, јер оптимални рок за сетву јесењих житарица почиње тек 15. октобра.

Ове јесени у шабачком крају засејаће се 30.000 хектара од чега 20.000 хектара пшеницом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара