Читај ми!

О директорима касније

Док су сви чекали најављену смену директора јавних предузећа у Нишу, одборници су најпре морали да усвоје извештаје о раду свих тих предузећа и установа. Смена директора је тек 77. тачка дневног реда седнице Скупштине града Ниша.

Почетак седнице Скупштине града Ниша, која још траје, протекао у дугој расправи о повредама пословника. Док одборници чекају да гласају о смени директора јавних предузећа, усвајају извештаје о раду тих предузећа за 2011. и планове за текућу годину.

Предлоге за нове директоре Одбор за именовање доставио је јуче. Из владајуће коалиције објашњавају да је морало тако и због страначког запошљавања и због лошег стања у предузећима.

Према речима Љубивоја Славковића, заменика градоначелника и потпредседник СНС-а у Нишу, четири године се у Топлани "прави дубиоза" од две милијарде и "сад треба директорица и да се буни што је промењена".

"Да је било нормално, то би  владајућа странка још пре две године видела сигнал - пали се црвено светло за дубиозу и мења се менаџмент. Осим Паркинг сервиса ви у Нишу имате да сви лоше раде. Водовод има милијарду губитка да ли треба објашњавати смену таквог директора", рекао је Славковић.

Иза свих предлога за нове директоре стоји Одбор за именовање тврдећи да нема лоших биографија.

"За директора водовода", рекао је Дејан Јовановић, председник Одбора за именовање, "они му налазе највећу ману и надимак има - Ивица тапетар. Не знам шта је срамота што неко има занат."

Још један преседан у раду локалне самоуправе на данашњој седници био је то што извештаје о раду нису подносили спорни директори већ начелници управа. Објашњење за то тражила је Либерално демократска партија.

"Они нападају директоре а директори им у овом вакууму запошљавају њихове кадрове", рекао је Предраг Јеленковић, одборник ЛДП-а. "Очигледно да постоји неки договор."

Због спорног запошљавања после избора, поједини директори ће сносити пре свега страначку одговорност, кажу у ДС-у, али траже и да градоначелник достави спискове.

"Реч је о директорима Топлане, Водовода и Паркинг сервиса", нагласио је Славиша Динић, одборник ДС-а. "О њиховом евентуалном искључењу из странке разматраће не градски већ општински одбор ДС-а. Оно чиме је махао на претходној седници да да свим одборницима, па да видимо ко је највише запошљавао и о којим је радницима реч."

Предвиђања су да смена директора у Нишу почети до краја вечери.

Седнице Скупштине града Ниша у претходном сазиву трајале су до 18 часова али би одборници могли да одлуче да раде и дуже.

На питање да ли постоји неслагање у Српској напредној странци у вези са предлозима нових директора, Љубивоје Славковић, потпредседник СНС-а у Нишу, рекао је да је на синоћном Градском одбору од 23 члана против било само 5, и да су се примедбе односиле не на имена већ на брзину доношења одлуке о кадровским решењима.

Славковић је додао да ако неко од одборника Српске напредне странке не буде гласао за предложене директоре да ће преложити да буду искључени из странке јер - како је рекао - пропиорционални систем подразумева партијску дисциплину.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара