Моја башта

Промотивна приредба "Моја башта", у оквиру пројекта "Дани пољопривреде", а у организацији месног Удружења пољопривредних произвођача "Банатска ленија", окупила је на Градском тргу у Кикинди више од 50 удружења и самосталних пољопривредника из целе Војводине.

На Градском тргу у Кикинди, у оквиру пројекта "Дани пољопривреде", одржана је промотивна приредба "Моја башта". Саша Николић, власник пољопривредног газдинства из Банатског Великог Села, каже да је ове године имао добар род поврћа, највише захваљујући систему за наводњавање.

"Цена је ове године била боља у односу на прошлу, Имао сам срећу узгајајући парадајз и краставац, који су имали добру цену, односно, све је имало добру цену где је род сачуван", каже Николић.

Аграрна унија општине Кањижа, основана пре четири године, окупља једанаест ратарских и сточарских удружења.

"Сви чланови су јако вредни, баве се говедарством, свињарством, пчеларством и другим производњама", каже Ержебет Бата из Уније, додајући да када заједно наступају лакше продају своје производе.

Повртлари из Српске Црње пожалили су се на проблеме са којима се суочавају. Један од њих, Далибор Лудањи, напомиње да у тој општини има свега пет-шест произвођача поврћа и да им је главни проблем пласман робе, а сем тога, како каже, општина и држава слабо подстичу младе произвођаче.

За време трајања манифестације одржана је радионица са децом, на тему "Упознајмо здраву храну", као и неколико предавања из области пољопривредне производње. Деца су, поред осталог, правила луткице од шаргарепе, паприке, грожђа и лука и ципелице од краставаца.

Организатор и домаћин манифестације Никола Филиповић, иначе председник Удружења пољопривредних произвођача "Банатска ленија" из Кикинде, каже да је разлог одржавања приредбе омогућавање произвођачима хране да изложе и покажу шта су произвели ове године, а учешће су, како додаје, узели и они који су им помогли да ту производњу изгурају до краја и да произведене културе добију прави квалитет.

Судећи по изјавама излагача и њиховом бројношћу, традиционална манифестација "Моја башта" у Кикинди још једном је оправдала своје постојање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво