Читај ми!

Кад договор кућу не гради

Мештани једног дела Горњег Матејевца код Ниша тврде да су запостављени зато што у том делу села живе Роми. Последњи пример је, кажу, то што до њих није стигла канализација. Надлежни тврде да то није тачно и да све зависи од самих мештана.

У најстаријем делу Горњег Матејевца годинама у слози живе Роми и Срби. И једни и други, међутим, тврде да је овај део села третира као ромска махала и да зато не напредује.

Куће немају канализацију, па сав садржај одлази у оближњи поток. Додатном небригом појединих мештана поток је постао огромна депонија.

Остатак Горњег Матејвца има регулисану канализацијону мрежу.

Град Ниш је био у обавези да главну канализациону мрежу доведе до села, што је, кажу и учињено. Изградња канализације у бочним сеоским улицама зависи од самих мештана.

Иначе, готово 80 одсто села, у околини Ниша, нема регулисану канализациону мрежу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво