Читај ми!

Витез за историју

Синиша Стокић по шести пут је освојио титулу Витеза Љубичева, чиме је постао рекордер по броју освојених титула у 49. година дугој историји Љубичевских коњичких игара. Треба прво да научиш да губиш, како би научио да побеђујеш, каже Синиша.

Педесет једногодишњи Витез Љубичева, Синиша Стокић, дебитовао је у вишебоју 1982. године и одмах победио. Синиша каже да је за шесту титулу неизмерно захвалан свом пастуву Тајфуну, који га је у курирском јахању за само 26 секунди довео до првог места.

Од максималних петнаест бодова у пет дисциплина, Стокић је освојио четрнаест.

Своју пету титулу Витеза Љубичева, освојио је 2010. године, изједначивши се тада по броју победа са тренером вишебојаца, Радетом Миловановићем, имао је свих 15 бодова, чиме је такође постао део историје ЉКИ.

Спектаклу на пожаревачком хиподрому претходе вишемесечне припреме вишебојаца који имају строго прописани режим понашања.

"Последњих тридесет дана пред такмичење не конзумирамо алкохол, не лежемо касно, а током припрема на хиподрому за све важе иста правила понашања", каже Синиша.

Синиша Стокић је по занимању трговац. Од 2000. године је званично незапослен, јер је робна кућа "Београд" у Пожаревцу, у којој је радио, затворена.

Шесту титулу Витеза Љубичева, са којом је ушао у историју Љубичевских коњичких игара браниће, каже, и на наредним, јубиларним педесетим играма.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво