Читај ми!

Ватра на Коритнику близу кућа

На Коритнику и даље букти пожар, који се на 150 метара ваздушне линије приближио селима Горњи и Доњи Крстац.

Пожар на планини Коритник код Драгаша приближио се на 150 метара ваздушне линије селима Горњи и Доњи Крстац и за неколико сати може да захвати најближе  куће у тим селима, јавља дописник РТС-а.

Ватрогасци и житељи села покушавају да се приближе пожару, али им брдовит терен то онемогућава.

"Седми дан заредом на Коритнику букти пожар. На једном месту га локализујемо, али се на другом појави. Имамо утисак да неко намерно подмеће ватру", рекао је Феим Сали, житељ села Горњи Крстац.

Сали наводи да је до сада изгорело око три хиљаде хектара борове шуме старе деценијама.

Пожар је на планину Коритник стигао из планинских превоја у Албанији. Старији мештани села на Гори не памте сличну ватрену стихију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије