Читај ми!

Гори још само на Тари

Око 400 професионалаца, заједно са мештанима, бори са ватром на Тари, посебно у кањону Белог Рзава ка Мокрој Гори. Нема опасности за становништво и објекте. Локализован пожар у околини Лепосавића.

Пожар на Тари и даље гори. Око 400 ватрогасаца и спасилаца се, заједно са мештанима, бори са ватром, посебно у кањону Белог Рзава ка Мокрој Гори.

Проширују се противпожарни путеви а дејствују и руски противпожарни авиони, којима су магла и дим јутрос отежавли посао.

Опасности за становништво и објекте нема.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић је Танјугу потврдио да је од свих пожара, који су протеклих недељу дана горели на територији Србије, активан само пожар на Тари, где ће се акција гашења наставити и наредна два до три дана.

Локализован пожар у околини Лепосавића

Пожар који је синоћ избио у селу Десетак у општини Лепосавић на северу Косова локализован је око 18 сати.

Како је Танјугу изјавио члан Општинског већа у Лепосавићу Зоран Милојевић ватра је уништила најмање 150 хектара шуме и ниског растиња.

Он је додао да ће део ватрогасних екипа и мештана дежурати током наредних ноћи како се ватра, која на појединим местима и даље тиња, не би разгорела.

Захваљујући пожртвованости ватрогасаца и мештана, ватрена стихија није успела да стигне до кућа у селима Десетак и Гњеждане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије