Читај ми!

Фестивал мајстора роштиља

Лесковац има роштиљијаду, а Пирот "Фестивал мајстора роштиља" који је, први пут, организован у том граду. Осамнаесторо учесника, својим кулинарским умећем, надметали су се за ову ласкаву титулу.

У Пироту је организован Први "Фестивал мајстора роштиља".  Основа за добар роштиљ је  квалитетно  месо, а када  је од животиња које се напасају на мирисним старопланинским  пашњацима, онда  је, како кажу, непоновљиви  укус загарантован.

За остале финесе, које ће финални производ учинити још примамљивијим, задужене су искусне роштиљџије.

Стручни  жирији каже да је пиротски роштиљ специфичан и веома квалитетан, што због самог  поднебља, што због чињенице да се прави искључиво од меса, без икаквих вештачких  додатака и адитива.

Стамбол Гештамов, шеф  кухиње "Интерконтинентал" у Београду каже да су управо због тога  овде  дошли.

"Циљ нам је да мало помогнемо људима и да направимо бренд добре хране са оног подручја  одакле се производи сам производ", каже Гештамов.

Организатори овог фестивала кажу да нису желели да организују роштиљијаду, већ да укажу  на дугу традицију спремања доброг роштиља у Пироту.

"Ми овде желимо да афирмишемо кадрове  и ово је први фестивал мајстора пиротског  роштиља. Значи, циљ је да афирмишемо мајсторе,  а кад  имамо добре мајсторе имаћемо још  бољи роштиљ", каже Верољуб Михајловић, секретар "Општег удружења предузетника" у Пироту.

Лесковачки, нишки или пиротски, кажу, није толико  важно, најбитније је да се препозна као  добар српски роштиљ. Све више туриста посећује пиротске  кафане где се, поред добре  хране, још увек може уживати и у носталгичној  атмосфери и јединственом јужњачком дерту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. новембар 2025.
5° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом