Читај ми!

Коме смета свештеник?

Ражањски свештеник Вукоман Лукић, одлуком крушевачке епархије Српске православне цркве, премештен је у другу парохију у селу Скорица. Верници су незадовољни, јер, како кажу, иза ове одлуке, највероватније, стоји политика.

Одлуком крушевачке епархије Српске православне цркве ражањски свештеник Вукоман Лукић премештен је у оближње село Скорица. Верници из Ражња сумњају да иза такве одлуке стоји политика.

У цркви Свети Илији у Ражњу свештеник Вукоман Лукућ службовао је скоро три године. Грађани Ражња не знају зашто је на његово место дошао други, али, како кажу, имају своје мишљење.

Грађани кажу да је свештеник добро радио свој посао и да је премештај срамота.

Да се умешала политика сматра и Драган Радосављевић, најстарији члан црквеног одбора.

"Све је почело од оних љуљашки које су биле офарбане у жуто. Мислим да је због тога настао главни сукоб између свештеника и локалних власти", каже Радосављевић.

Спорне љуљашке једно време биле су у црквеној порти, али су сада у општинском складишту. Питањем ражањског свештеника званично се није бавила ниједна политичка странка укључујући и "Нову Србију" која има већину у локалном парламенту.

У телефонском разговору председник општине Ражањ, Добрица Стојковић није желео да за РТС коментарише наводе да је општинска власт утицала на смену свештеника у Ражњу.

Више од 300 верника од надлежне Епархије крушевачке затражило је објашњење зашто је свештеник пребачен, још почетком августа.

"До дана данашњег нисмо добили никакав одговор, а да ли ћемо се обратити вишим инстанцама видећемо. Ми смо замолили да не дође до грешке", каже Миодраг Благојевић.

У крушевачкој епрахији кажу да је реч о уобичајеном пребацивању због потреба службе у складу са уставом Српске православне цркве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије