Читај ми!

Летње школице у Шапцу

Канцеларија за младе града Шапца и овог лета организовала је двадесет бесплатних школица за основце и средњошколце. Сваког радног дана одржавају се по две радионице које ће трајати до почетка школске године.

Магнети, компаси, иглице, маказе и боје, само су неки од приручних средстава са којима се полазници летње школе науке у Шапцу играју, анализирају и откривају свет око нас.

"Сада знам да се исти магнети одбијају, а различити привлаче", каже Емилија Кесеровић из Шапца.

"Када протрљамо магнет о гвоздени предмет неколико пута и он сам постане магнет" додаје Наташа Марић.

Летња школа науке која се у Шапцу организује трећи пут, прошле године на Сабору учитеља Србије добила је награду стручног жирија Завода за унапређење васпитања и образовања.

Предавач Татјана Марковић Топаловић каже да је ово један вид активног учења, јер се, како каже, ради по ИСБ методи - учењем путем истраживања.

Уз много практичних вежби овог лета основци и средњошколци уче и тајне односа са јавношћу и новинарства.

"Ја сам била прошле године и много ми се свидело, зато сам одлучила да опет дођем ове године, а ако буде и следеће опет ћу доћи", каже Кристина Топаловић из Шапца.

Радионице похађају и многи ученици из других земаља и градова који распуст проводе у Шапцу.

"Ја сам из Аустралије. Тамо је лепо, али је још лепше овде на распусту", каже Јован Бранковић из Аустралије.

Јелена Величковић из Врања каже да је научила пуно тога, па ће се, како каже, вратити у Врање са неким новим искуством.

"Мислила сам да ће ми ово лето бити јако досадно, али уз помоћ летње школице и мојих нових другара, било ми је јако забавно", каже Милица Радаковић из Пријепоља.

Велико интересовање деце и ове године било је и за летњу школицу страних језика, брзог учења, капуере-афро-бразилске борилачке вештине.

Ана Лазић из Канцеларије за младе каже да је циљ школице развијање знања, вештина и талената код деце и младих Шапца.

"Заиста велико интересовање полазника, добар рад и занимљиве интерактивне радионице, које наши предавачи организују током читавог лета, држе децу на окупу", каже Ана Лазић.

Летњу школице канцеларије за младе до сада је похађало око 2.000 деце. Њихов рад остаће забележен и у емисију коју припремају полазници радионице за тв новинарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије