Читај ми!

У Блацу све више радних места

Најмања топличка општина, позната по производњи воћа, нарочито шљива, у последње време доживљава праву експанзију развоја малих и средњих предузећа. Захваљујући томе смањила се и незапосленост.

Богољуб Милић из жупског Александровца, због повољног пословног амбијента, одлучио је да породичну традицију производње дестилата за воћне ракије, дугу читав век, из родног места пресели у Блаце.

"Имамо веома добру сарадњу са локалном самоуправом. Све дозволе које су  нам биле потребне за рад брзо смо добили. Запослили смо двадесет радника и у наредном периоду, проширењем капацитета, планирамо отварање нових радних места", каже Богољуб Милић, власник дестилерије"МИ-МИ".

Блачани су одавно схватили да без развоја малих и средњих предузећа нема напретка. Међу најуспешнијим је млекара "Лазар" која дневно преради 55.000 литара млека уз сарадњу са две ипо хиљаде овдашњих газдинстава.

Милан Видојевић, власник млекаре "Лазар" каже да се доста људи, из свих крајева читаве Србије, овде интересује за посао, јер је, како каже, фирма стабилна, квалитетна и има своје тржиште.

За разлику од суседних општина, све је више младих који се одлучују да, после завршене школе, живот наставе у овој средини.

Слободан Сердар из Блаца каже да је Блаце леп градић за живот, пун омладине, а Милош Чолић додаје да су Блаце пример како у малом месту може да се напредује.

У локалној управи сматрају да ће привредни амбијент, уз природне потенцијале овог краја, повољно утицати на привлачење нових инвеститора.

Председник општине Блаце Радоје Крстовић каже да је број радних места повећан, али да то још увек није довољно да би се зауставио одлазак младих. Он је додао да су потребне нове инвестиције.

У привредно најразвијенијој општини Топличког округа, са стопом незапослености од 11,5 одсто, просечна зарада креће се око 30.000 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије