Читај ми!

"Чардак" спреман за децу и спортисте

Школско-рекреативни центар "Чардак" у Делиблатској пешчари 1991. године претворен је у колективни смештај избеглица. Много година било је потребно да им се обезбеди неки други смештај, а "Чардак" поново постане место за боравак деце и спортиста.

Преко седамдесеторо основаца и средњошколаца, који тренирају у кошаркашком клубу "Тамиш" из Панчева тренутно су на припремама у  Школско-рекреативном центру "Чардак" у Делиблатској пешчари. Ускоро долази и друга група ученика.

Милош Кондаковић, који овде тренира, каже да су терени добри и да је задовољан смештајем и храном.

"Имамо захтевне тренинге три пута дневно. Лепо се дружимо овде, супер је", каже Момчило Милановић.

Милош Крсмановић додаје и да су тренери задовољни њима, јер постижу успехе на такмичењима у војвођанским лигама.

Јавно предузеће "Војводина шуме" у последњих пар година уложило је доста новца у обнову спортских терена.

"Искористили смо што нам је овај прелеп амбијент пешчаре близу, на само четрдесетак километара од Панчева, док су нам сви други објекти даље. Јефтиније је, а и услови за тренирање су стварно одлични", каже координатор КК "Тамиш" за млађе категорије, Дејан Нађ.

Пре двадесет година овде је дошло 600 избеглица. Много година је било потребно да им се обезбеди неки други смештај, и сада на "Чардаку", коначно, опет може да се одржава школа у природи.

"Ми смо обновили два објекта и тренутно имамо на располагању 135 лежајева. Ово је пре свега прилагођено школском туризму, мада нам долазе и спортисти сениори, као на пример каратисти и теквондисти. Планирамо у будућности још да улажемо и проширимо смештајне капацитете", каже Милан Стефановић, управник ШРЦ "Чардак".

"Чардак", како кажу, има најјефтинији смештај за кампове, семинаре, едукације, долазак деце и спортиста, али је потребно да се опет прочује да је боравак овде могућ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара