Читај ми!

Нова фабрика у Баточини

У селу Брзан код Баточине српско-словеначка фирма почела је изградњу погона за производњу опреме за шумарство. Биће уложено шест милиона евра и упослено 85 радника.

На површини од око два и по хектара већ до јесени, како је планирано, у селу Брзан код Баточине биће подигнута фабрика. На савремној технолошкој опреми, еколошки незагадивој, производиће машине за шумарство и дрвну индустрију.

Директор фирме "Тајфун Рис Србија", Александар Стојковић каже да ће се инвестиција исплатити за три године.

У Баточини планирају да производе најсавременију опрему и пласирају је у 45 земаља где словеначка фирма има развијену продајну мрежу. Српско-словеначка фирма тренутно има шест запослених, а план је да отворе 85 нових радних места.

Наташа Нишовић ради тек неколико месеци као комерцијалиста. Задовољна је, каже, јер јој фирма пружа сигуран посао.

У погону у Баточини производиће нов тип машине за обраду дрвета, чији је развој и патентирање при крају. То је иначе, само једна од гринфилд инвестиција у Баточини. Локална самоуправа низом подстицајних мера настоји да привуче стране инвеститоре. Ослобађа их свих локалних такси и намета, а за један ар земљишта Баточина добија једно радно место.

Прва грибнфилд инвестиција у Баточини био је погон словеначке фирме "Грах аутоматив", која је у два наврата уложила више од 15 милиона евра.

За потенцијалне инвеститоре формира се индустријкса зона, а још једна српско италијанска фирма, већ следаћег месеца почиње изградњу погона за произовдњу ауто делова за Фиат.

Председник Општине Баточина, Радиша Милошевић, каже да, у условима економске кризе, једино поспешивање производње и страна улагања могу да обезбеде развој.

Од 2006. до ове године, захваљујући страним инвеститорима, у Баточини је отворено више од 600 радних места. У тој општини на  евиденцији незапослених налази се 2.000 грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се