Читај ми!

Срце за Анђелу

Од објављивања приче о девојчици Анђели из Боровца код Бујановца, којој је за трансплантацију срца у Бечу потребно око 100.000 евра, прикупљен је десети део потребног новца. Њено срце сада ради са 28 одсто капацитета и не може да чека.

Анђели Алексић из околине Бујановца неопходна je трансплантација срца у Бечу. Анђели помажу хумани људи, а за сада је прикупљен тек десети део суме неопходне за трансплантацију.

"Вероватно у децембру или јануару треба да иде на операцију, ако успемо паре да сакупимо, јер без тога не може да живи", каже Анђелина мајка, Марина Алексић.

Она додаје да су куцали на сва врата, обилазили предузећа, трговине, цркве и манастире. Избора, каже, немају, као ни имовине довољно вредне да покрије трошкове. Сваке недеље Анђела има обавезне лекарске контроле.

"Због згрушавања крви", каже Славољуб Алексић. "За њу је боље да има ретку крв, јер срце тако може што дуже да издржи."

Анђелина дијагноза је кардиомиопатија - проширење срчане коморе, због чега не сме да се замара. Недавно је добила компијутер, па, како каже, сада може да се дружи са вршњацима преко друштвених мрежа и да гледа серије.

Када је имала четири године, Анђели је откривен шум на срцу, а пре три године почела је да слаби срчана функција. Њено срце сада ради са 28 одсто капацитета.

Љубинка Миловановић из невладине организације "Животна помоћ" каже да из ове организације апелују на државу и државнике да помогну, јер Анђелино срце не може да чека.

Рачун за помоћ:

Комерцијална банка (за Анђелу Алексић)
Динарски рачун: 205-9011004640483-32,
За уплате из иностранства: SWIFT - KOBBRSBG
IBAN RS35205903101840627127

Адреса: Марина Алексић, село Боровац, 17520 Бујановац, Србија

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије