Читај ми!

Старт тандем маратона Крагујевац - Мостар

Из Крагујевацу пут Херцеговине кренула је једна посада и четворица бициклиста - учесника тандем маратона Крагујевац - Мостар.

У Крагујевцу је стартовао бициклистички маратон Крагујевац - Мостар. Бициклисти из Србије трку ће возити у четири етапе по 120 километара.

Завршница манифестација је 28. јула, а дан касније биће одржани традиционални скокови са Старог моста у Мостару.

Репрезентативци и светски шампиони у параолимпијским дисциплинама из Србије, проћи ће кроз Ужице, Вишеград и Сарајево. У Мостару ће 28. јула стићи на циљ, дан по отварању Летњих олимпијских игара у Лондону.

"Бициклистички маратон Крагујевац - Мостар данас представља највећу размену између Србије и Босне и Херцеговине. Овај спортски догађај за девет година изнедрио је репрезентативце и светске шампионе у параолимпијским дисциплинама па је ове године из Крагујевца пут Мостара кренуо један тандем бициклистичке посаде, док је на соло бициклима кренуло четворо бициклиста", рекао је Горан Николић, генерални секретар параолимпијског клуба "Јуниор".

"Суштина ове манифестације је омасовљење спорта и помоћ особама са инвалидитетом, као и оживљавање пријатељских веза између два народа", каже Милош Лукић, један од такмичара и члан Бициклистичког клуба "Бела стена" из Ужица.

Тандем маратон Крагујевац - Мостар наредне године требало би да буде продужен, па ће  бициклисти из Крагујевца и региона, осим до Мостара, возити и до Макарске и Биокова.

"На тај начин показујемо, не само земљама у региону, већ у целом свету, да нисмо само оно што други приказују, већ да пријатељство и дружење и даље живе. Жеља нам је да се дружимо, такмичимо и наставимо пријатељску традицију од раније", каже амабасадор Босне и Херцеговине у Србији Бориша Арнаут.

Крагујевац и ове године има своје представнике на традиционалним скоковима са моста у Мостару. Марку Павловићу ће то бити осми пут, а са њим су у екипи још четири члана клуба екстремних спортова Крагујевац.

"Једва чекамо да стигнемо у Мостар, јер нам је то највиша скакаоница у сезони. У Мостару се осећамо као код куће, увек нас добро дочекају, и из Мостара се увек вратимо са лепим утисцима", каже Марко Павловић, клуб екстремних спортова Крагујевац и један од четворице такмичара који се у недељу 29. јула скакати са Старог моста у Мостару.

Ова манифестације је испунила своју мисију покретањем широке спортске размене у региону, а спортски савезима из Крагујевца и Мостара омогућила размену најмлађих спортиста у другим спортовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије