Читај ми!

Скокови у воду са Старог моста

На ужичкој Градској плажи одржано је 21. такмичење у скоковима са старог железничког моста, на коме су учествовали такмичари из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније и Србије. Најбољи скок извео је Ужичанин Борко Миладиновић.

Стари железнички мост у Ужицу, већ деценијама је, од кад је "ћира" утихнуо, само део градске слике. Међутим, мост поново оживи сваког лета у време скокова у Ђетињу. Са његове горње ивице, висине 16 метара, скакало је 25 такмичара.

У до последњег момента неизвесном надметању, жири је проценио да је најбоља "ласта" над прохладном Ђетињом она коју је извео Ужичанин Борко Миладиновић, коме је то трећа победа у родном граду.

"Конкуренција је све јача, некада је било мање скаконица и такмичара, а сада смо сви бољи", рекао је Миладиновић. "Овај пут издвојило се неких пет или шест скакача."

Други је био Марко Павловић из Крагујевца, а трећи Данко Дангубић иx Коњица. Први пут међу такмичарима су се нашла и два Словенца.

Јернеј Клинар из Јесенице каже да је ужички мост специфичан, јер није бетонски, и има, како каже, посебан поглед, па је инспиративнији.

Скокове са Старог моста пратило је више од 2.000 гледалаца, а пред скакачима су нова такмичења, најпре у Пријепољу па онда и у Мостару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије