Читај ми!

Пожар близу границе Црне Горе и Србије

Локализован пожар на северу Црне Горе и тренутно не прети да се прошири и на подручје општине Пријепоље у Србији. У гашењу пожара учествују и ватрогасци из Србије.

Пожар на северу Црне Горе је локализован и тренутно не прети да се прошири и на подручје општине Пријепоље у Србији, рекао је Танјугу Драган Дончевски из Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације.

Дончевски је истакао да је пожар претио да се са територије Црне Горе, односно општине Пљевља прошири на територију општине Пријепоље и да су тражили, а онда и добили одобрење да се прикључе колегама из Црне Горе у гашењу пожара како се он не би проширио на територију Србије на којој се налази шума.

Према речима Дончевског, пожар на Каменој гори је под контролом, а у гашењу учествује 45 ватрогасаца из Србије са 14 возила.

Како је агенцији Бета раније рекао председник Општине Пријепоље и командант Штаба за ванредне ситуације Емир Хашимбеговић, ватрогасци су од јуче на око пет километара фронта где прети опасност ширења пожара.

Акцијом руководи Сектор за ванредне ситуације МУП-a Србије који је и издао наредбу ватрогасцима да прискоче у помоћ Јединици за ванредне ситуације МУП у Пријепољу.

Хашимбеговић каже да су на врло неприступачном терену распоређене четири цистерне и друга опрема, а општина Пријепоље помаже дежурства у сектору Камене Горе.

Мањи пожар у месту Шаинов крај на подручју Камене Горе јуче је локализован и под контролом је, рекао је Хашимбеговић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара