Читај ми!

Лубенице никад слађе

Произвођачи бостана из Банатског Брестовца често не морају да иду до пијаце да би продали своје производе. Слатке и изузетно квалитетне лубенице распродају већ на њиви, поред пута.

Лубенице су ових дана веома тражене, а лепо време допринело је да буду изузетно квалитетне и слатке.

Браћа Драган и Љубиша Обрадовић из Банатског Брестовца на два хектара узгајају лубенице и диње. За сад успевају све да продају одмах поред њиве, јер купци воле овде да застану и купе тек убране, свеже лубенице.

Топли дани лубеницама нису сметали и бостанџије су задовољне овогодишњим родом. Драган Обрадовић каже да бостану прија сунце, али да мора сваки дан и да се залива.

"Тропски дани чине да лубенице имају доста шећера и зато су веома укусне", каже Драган Обрадовић. "Добро су родиле, и за сад се не жалимо."

Његов брат Љубиша каже да у току дана поред пута продају и до две и по тоне бостана, а до сад најтежа лубеница са њихове њиве имала је око двадесет килограма: "Сада може лепо и да се заради, али мора да се ради од јутра до мрака."

Код Обрадовића сви су укључени у производњу. Најмлађа Иванка је најбољи продавац, а и сама највише воли да их једе.

Лубенице су веома тражене и зато што у врелим летњим данима најбоље освежавају, а да ли су округле, дугуљасте, шарене или црне, како кажу, није толико ни важно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. новембар 2025.
6° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом