Читај ми!

Ручак за 120 динара

У Клубу за стара и одрасла лица, који ради при лесковачком Геронтолошком центру, комплетан ручак по цени од 120 динара слижи се сваког дана, осим недељом. Овај пилот пројекат постаће стална услуга Клуба већ за десетак дана.

Клуб за стара лица у Лесковцу већ осам година је место дружења једног броја лесковачких пензионера. Уз нову услугу, боравак у Клубу још је "укуснији". Данас је на јеловнику вариво с говедином, али је већини чланова петак омиљени дан.

"Храна је разноврсна од понедељка до петка, укусна", каже Дража М. Јовић. "Ја највише волим петак, јер је тада на јеловнику риба."

Катарина Кочовић каже да је све уредно и лепо и да ма утисак да је код куће, док Радмила Филиповић сматра да су и дружење и атмосфера у Клубу на европском нивоу.

Комплетан ручак у Клубу стаје 120 динара. Иако економску страну стављају у други план, рачуница гостију, посебно за оне који живе сами, није занемарљива.

"Наравно да не може да буде џабе, али с озиром на цену, веома смо задовољни", каже Петар Илић, "посебно кад се узме у обзир уштеда на куповини и припреми ручка."

Добар глас, иако је реч о огледном периоду, брзо се шири. Према речима Слађане Кулић, руководиоца лесковачког Клуба за стара лица, интересовање је све веће и они очекују да ће бити и све више чланова Клуба.

Храна се припрема у само двадесетак метара удаљеној кухињи Геронтолошког центра. По највишим стандардима.

"Све се припрема по нормативима", објашњава Горан Благојевић, шеф кухиње Геронтолошког центра Лесковац, "разноврсно и прилагођено годинама корисника.

Ова услуга Геронтолошког центра постаје стална од 1. августа, али ту се неће стати.
Директорка Геронтолошког центра др Гордана Савић каже да у Центру планирају да ручак буде још квалитетнији, али и да се дистрибуира онима који не могу да дођу до Клуба.

Брига за најстарије Лесковчане и оне који нису корисници Геронтолошког центра је интензивирана, а вандомске активности све бројније. Ова која директно утиче на пензионерски џеп има посебну тежину, ако се зна да су примања 25.000 лесковачких пензионера испод републичког просека.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се