Читај ми!

Протест због неоверених књижица

Око 150 радника крагујевачког друштвеног предузећа "21.октобар", одржало је миран протест испред Филијале Републичког завода за здравствено осигурање, због неоверених здравствених књижица.

Радници предузећа "21.октобар" у Крагујевцу одржали су једночасовни миран протест испред Филијале Републичког завода за здравствено осигурање, јер им нису оверене здравствене књижице.

Председник Самосталног синдиката, Живомир Петровић, каже да 279 радника и чланова њихових породица од почетка јула нема здравствено осигурање.

"У предузећу има радника који су хронични болесници као и оних који болују од тешких болести и неопходни су им лекови које сада морају да купују", каже Петровић.

Предузеће "21. октобар", које производи пластичне делове и светлосну опрему за аутомобиле, већ девет година је у реструктурирању и послује без субвенција државе. Раније су били део Заставиног Холдинга, а гашењем Фабрике аутомобила, готово да су остали без посла.

Петровић додаје да од мањих послова, које сада раде, не могу да зараде за плате, порезе и доприносе.

За оверу здравствених исправа, потребно је око три милиона динара, кажу у "21. октобру" и најављују, да ће, уколико надлежни државни органи, не нађу решење за њихов проблем, радикализовати протест.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се