Читај ми!

Једнократна помоћ за раднике "Шумадије"

Град Крагујевац уплатиће једнократну новчану помоћ запосленима у предузећу "Шумадија". Због неисплаћених зарада седморица радника штрајкује глађу.

Једнократну новчану помоћ за свих 85 запослених у предузећу "Шумадија", којима послодавац дугује више плата уплатиће Градска власт у Крагујевцу.

Износ те помоћи није прецизиран, а члан Градског већа за привреду и приватно предузетништво Далибор Јекић рекао је да ће градска управа затражити од Министарства за рад и социјалну политику новчану помоћ за запослене у заштитној радионици "Шумадија".

Према његовим речима, град Крагујевац нема законских основа да додељује финансијска средства том предузећу, сем једнократне новчане помоћи.

Јекић је позвао запослене "Шумадије" који од прошлог уторка штрајкују глађу, да не угрожавају своје здравље и процес рада.

Седморица радника "Шумадија ДЕС" већ седам дана штрајкују глађу тражећи исплату заосталих зарада. Тројица радника са инвалидитетом после указане лекарске помоћи вратили су се у предузеће и наставили штрајк због неисплаћивања зарада за пет месеци.

Запослени су и у марту и јуну ове године такође штрајковали због неисплаћених зарада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије