Читај ми!

Заједничка промоција Радан планине

У Пролом бањи, туристички посленици и представници Јабланичког и Топличког округа оснивају туристички кластер Радан планине, како би се афирмисале културне, духовне и историјске вредности тог краја и омогућио бржи развој туризма.

Ђавољу варош, годишње посети више од 60.000 туриста, а већина има жељу да обиђе и остале занимљивости којих у овом делу Србије има много.

Туристу занима да види што више у што краћем времену, па је, како каже Јулка Кузмановић веома важно да им се то и омогући.

Туристички посленици у Пролом бањи, који су и предложили стварање препознатљивог туристичког кластера, сматрају да се само повезивањем главних актера развоја туризма Јабланичког и Топличког краја, може изаћи у сусрет жељама гостију.

"Цео овај пројекат, све ово што се ради око Радан планине, иде управо у том правцу", каже Радован Раичевић, директор АД "Планинка" у Куршумлији. "Ради се на афирмација Ђавоље вароши, Царичиног града са путевима. Двадесетак километара треба да се реше и да се све то обједини како би се створили услови за даљи развој целог простора."

Миодраг Љубић, из Туристичке организације Бојник, каже да је овај пројекат развојна шанса за мали број домаћинстава која су остала на падинама Радана.

Он је додао да је циљ осмишљавање заједничких програма и туристичких пакета које ће понудити и на домаћем и на иностраном тржишту.

Куршумлија је већ туристичка дестинација, каже председник те општине Родољуб Видић: "Имамо Пролом и Луковску бању које изванредно раде и где се годишње оствари преко 150.000 ноћења. Ту је и Куршумлијска бања која тренутно не ради, али се надамо да ће брзо почети, јер има велики потенцијал."

Срђан Јордачијевић, начелник Топличког округа, истиче да је формирање кластера надоградња целе приче и обезбеђивање независности од локалне политике и локалних догађаја.

Представљање на прави начин културних, духовних и историјских вредности, не само једног краја већ и читавог поднебља, шанса су за, како кажу, бржи развој туризма и просперитет целог краја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара